Martí Rom

Pàgina Oficial de Martí Rom

  • “La gran amaltea” (2006)

1/

(89) MÉS PROJECCIONS DE “D’UN ROIG ENCÈS MIRÓ I MONT-ROIG” I INTERVENCIONS MEVES A D’ALTRES DOCUMENTALS MIRONIANS

General

Vull citar tan sols algunes projeccions rellevants dels darrers anys.

Durant el 2010 es va fer a la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma de Mallorca l’exposició “Joan Miró. D’un roig encès”. En una de les sales es projectava contínuament el meu documental

La Filmoteca de Catalunya el va tornar a passar el 25 d’octubre de 2011. Es feia en paral·lel a l’exposició “Joan Miró: l’escala de l’evasió” de la Fundació Miró de Barcelona. També s’hi van projectar documentals de Pere Portabella i Català Roca.

A “Villa Manin”, a Passariano de Codroipo, una vila de la província d’Udine, al nord d’Itàlia, es va fer l’exposició “Joan Miró. Soli di notte”, del febrer a l’abril de 2016. El 27 de febrer es va projectar “D’un roig encès: Miró i Mont-roig” amb altres documentals sobre el tema. Estava organitzat per la Filmoteca de Catalunya.

Addenda

En aquests anys he participat en diversos documentals sobre Joan Miró i Mont-roig.

Vull citar:

El dedicat al Centre Miró de la sèrie “La gran amaltea” (2006), de la Xarxa de Televisions Locals.

El reportatge Joan Miró impulsarà la candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO del Priorat” de Canal Reus TV. Es va enregistrar el 20 de setembre de 2017. Es va emetre el 10 d’octubre. Veure:

http://www.canalreustv.cat/noticies/joan-miro-impulsara-la-candidatura-patrimoni-mundial-la-unesco-del-priorat

Molt important fou el programa “La bonne étoile catalane de Joan Miró. Invitation au voyage” de la realitzadora Chantal Allès, per la Cadena francesa ARTE. Es va enregistrar el 29 de maig de 2018. Es va emetre  el 21 de setembre. També hi sortien Joan Punyet Miró i Miquel Anguera. Veure:

www.arte.tv/fr/videos/084791-000-A/la-bonne-etoile-catalane-de-joan-miro/

A l’arxiu annexat hi ha la sinopsi d’aquest programa.

.

.