Martí Rom

Pàgina Oficial de Martí Rom

1/

(93) EXPOSICIÓ “CINECLUBISME: EL PÚBLIC S’ORGANITZA” (2019)

General

El company de tants anys Juan Manuel García Ferrer ha estat qui ha comissariat l’exposició “Cineclubisme: el públic s’organitza” que s’ha fet a la Filmoteca de Catalunya del 24 d’octubre de 2019 al 12 de gener de 2020, i que després ha fet una itinerància per diferents cineclubs de Catalunya.

Aquesta exposició es feia en commemoració dels 40 anys d’existència de la Federació catalana de Cineclubs. Volia resumir la ingent feina que han fets aquests centres en la difusió de la cultura cinematogràfica.

Per la part que ens toca hi eren ben representats aquell “Cine club Ingenieros” dels anys setanta i el “Cine club Associació Enginyers” (1982-2010), que vam organitzar conjuntament.  

El Juan Manuel García Ferrer va poder recuperar unes imatges que crèiem perdudes que havia enregistrat Televisió espanyola cap a la meitat dels anys setanta i on entrevistaven a diversos components dels cineclubs d’aquella època. Entre d’altres hi érem el Juan Manuel i jo mateix. A l’exposició es projectava el programa “La vida cinematográfica en Valls y Barcelona” de la sèrie “La vida cinematográfica en provincias” del programa “Revista de cine” de TVE de Carlos Serrano, fill de Carlos Serrano de Osma.

El 3 de maig de 1975 va venir al Cine club Ingenieros (C.C.I.) un equip de televisió i va enregistrar imatges del col·loqui que fèiem dedicat a la projecció de “Lock-out” (1973) d’Antoni Padrós. Prèviament també van ho van fer a una taula rodona sobre el paper dels cineclubs, a una sala de la biblioteca de l’Escola d’Enginyers. A més de nosaltres dos, entre d’altres hi havia: Antoni Tomàs i Mariano Aragón (Cine club Informe 35). Aquest programa es va emetre el 6 d’agost de 1975.

El programa començava a Valls, amb un col·loqui dirigit per José Enrique Monterde, continuava amb la taula rodona al C.C.I., després una entrevista amb Joaquim Romaguera, el col·loqui del C.C.I. amb Antoni Padrós i Paco Caja, i una entrevista amb Antoni Padrós a casa seva.

Per aquesta exposició, al Juan Manuel García Ferrer li van fer una llarga entrevista sobre la seva passió cinematogràfica i l’exposició. Veure, a YouTuve:

A l’exposició també si projectaven entrevistes curtes a diferents persones relacionades al el cineclubisme. Veure, a YouTuve:

D’aquestes entrevistes hi ha una versió llarga, també a YouTube.

La meva:

La del company Rafel Miret:

.